Visual
Terug

De diaconiecollectes voor de komende periode.

De diaconiecollecte op zondag 29 april heeft een algemene bestemming. De zendingsbusjes hebben zondag 29 april als bestemming: een project van Kerk in Actie. Dit keer voor de jonge kerk in Bangladesh. Christenen die vroeger moslim waren hebben het niet makkelijk in Bangladesh. Ze worden gesterkt door het christelijk geloof, maar ondervinden ook weerstand van familie en vrienden. Ze voelen zich niet altijd thuis in de bestaande Bengaalse kerken. De organisatie Isa-e Church ondersteunt deze christenen bij het opbouwen van eigen gemeenten en geloofsvormen.

Groeien in het geloof
Isa-e Church heeft 109 gemeenten met 7200 leden. De meeste christenen komen samen in de huizen van leden. Vijftien hebben hun eigen kerkgebouw. Deze jonge kerk groeit en doet veel aan kennisoverdracht door allerlei cursussen en bijbelstudies. De erediensten sluiten aan bij de eigen tradities: men bidt op de grond met open handen, in hun bijbel staan veel Arabische woorden en de psalmen worden op Bengaalse muziek gezet.

Midden in de samenleving
Er zijn kampen voor jongeren en vrouwen. Isa-e Church verspreidt een eigen weekblad met actuele thema’s. In kerkgebouwen krijgen kleuters door de weeks onderwijs en leren volwassenen lezen en schrijven. Ook leidt de kerk ieder jaar een aantal plattelandsdokters op. Helpt u mee deze jonge kerk te versterken in hun geloof en diaconaat? Lees meer op: www.kerkinactie.nl/isaechurch

Op zondag 6 mei vragen wij uw aandacht voor Papua Nieuw-Guinea. Dit jaar is er in Papua Nieuw-Guinea een grote aardbeving geweest waardoor ongeveer 150.000 mensen zijn ontheemd. Velen van hen wonen in afgelegen gebieden waar het moeilijk is om hulp is te verlenen. Omdat Wycliffe daar veel mensen heeft die de Bijbel vertalen, zijn ze betrokken bij de hulpverlening en werken samen met de MAF.  Veel gebieden zijn alleen nog via de lucht te bereiken omdat de infrastructuur grotendeels vernietigd is. Met helikopters en vliegtuigen kunnen de mensen van voedsel en schoon drinkwater worden voorzien.Helpt u Wycliffe Bijbelvertalers en de MAF en daarmee onze broeders en zusters in Papua Nieuw-Guinea?

Op Hemelvaartsdag 10 mei is er een algemene diaconiecollecte. Alle collectes van harte aanbevolen.