Visual
Terug

Dit winterwerk wordt er een serie van drie (opvoed)avonden rondom het actuele thema ‘Social media’ aangeboden.

Deze interactieve avonden worden begeleid door de christelijke organisatie Raise Up en vinden plaats in de Rank.

Social media introductie - Donderdag 18 januari 2018  

Jongeren weten optimaal gebruik te maken van social media. Ze vinden elkaar razendsnel. Aan de andere kant is de sociale druk bij jongeren om leuk gevonden te worden nog nooit zo groot geweest als nu. Het baart ons, de generaties die ook zonder internet zijn opgegroeid, zorgen. Jongeren die altijd maar op hun smartphone kijken, en altijd maar online zijn. Is het echt zo erg? Of weten we gewoon nog te weinig over hoe ze alleen, of samen met leeftijdsgenoten, hun weg vinden in een wereld vol digitale media? En hoe pas je de Bijbel toe in een tijd als deze? We gaan deze avond vooral breed inzoomen op de verschillende soorten social media en de bijbehorende risico’s. Alle ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en andere belangstellenden van harte welkom! Toegang is gratis, er zal wel een fooienpot staan voor de gemaakte onkosten. Inloop vanaf 19.45 uur met koffie/thee, en de avond start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Social media & jij – Dinsdag 30 januari 2018

Toegang tot social media is voor jullie, tieners/jongeren, net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Een groot deel van je leven vindt plaats op social media; Instagram, Snapchat, Twitter. Je staat continu in verbinding met bekenden, maar ook onbekenden en een onbeperkte hoeveelheid informatie. Sociale media moeten leuk én veilig zijn. Hoe gebruik je social media positief? Daar hebben jullie zelf een rol in! Wat is de kracht van social media, wat gaat goed, wat vind je lastig? Hoe zorg je dat social media je helpen bij je huiswerk, in plaats van dat ze je afleiden? Tijdens deze interactieve avond hopen wij jullie daarbij te helpen! Kom je ook?! Van harte welkom vanaf groep 8 tot +/- 18 jaar. Inloop vanaf 18.45 uur, de avond start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.30 uur.

Social media in de praktijk – Woensdag 21 maart 2018

Deze derde avond is wederom voor de ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en alle andere belangstellenden. Ook wanneer u niet naar de 1e avond komt, bent u van harte welkom! We gaan deze avond vooral praten over de praktische toepassing van social media; hoe kunnen wij de kinderen daarin positief coachen, hoe stellen we grenzen, hoe houden we toezicht, wat zijn de leuke kanten en de gevaren, het (voorkomen van) pesten via social media etc. Ook wordt er een link gelegd met het boek ‘Always connecting’ waarin alle facetten rondom social media, waar je als ouder/opvoeder mee te maken krijgt, beschreven staan. Er zal ruimte zijn voor gesprekken, het delen van ervaringen en het stellen van vragen. Toegang is gratis, er zal wel een fooienpot staan voor de gemaakte onkosten. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee, de avond start om 19.45 uur en duurt tot uiterlijk 22.15 uur.